Javatpoint Logo
Javatpoint Logo

Closet Test

11)

In the markets, the ...1... for Diwali have begun, five or six weeks ...2...the actual day. Shop owners...3...this festival because people buy ...4... of gifts and sweets in this festival and thus the shop keepers' ...5... increases tremendously and they make good profits.

1. Solve as per the direction given above

  1. preparations
  2. wait
  3. arrival
  4. strictness

Answer: A

2. Solve as per the direction given above

  1. back
  2. before
  3. ago
  4. after

Answer: B

3. Solve as per the direction given above

  1. saw
  2. wait
  3. dislike
  4. like

Answer: D

4. Solve as per the direction given above

  1. some
  2. many
  3. lots
  4. few

Answer: C

5. Solve as per the direction given above

  1. intelligence
  2. sale
  3. interest
  4. wisdom

Answer: B


12)

Every year middle class children in India ...1... hundreds of crores of money which they get as pocket money. Like adults, these children have ...2... with budgeting and saving money. The reason for this may be that the basic money ....3... is not taught in schools. At home, some parents ...4... money matters with their children. Kids who ...5... budgeting timely are usually way ahead of their peers.

1. Solve as per the direction given above

  1. collect
  2. bring
  3. spend
  4. invest

Answer: C

2. Solve as per the direction given above

  1. understanding
  2. problems
  3. done
  4. likings

Answer: B

3. Solve as per the direction given above

  1. making
  2. laundering
  3. management
  4. expenditure

Answer: C

4. Solve as per the direction given above

  1. disclose
  2. discuss
  3. arrange
  4. hide

Answer: B

5. Solve as per the direction given above

  1. felt
  2. listen
  3. talk
  4. learn

Answer: D


13)

Architecture which is a ...1... of art and science has ...2... out of man's primary need for shelter. It refers to the design and ...3... of buildings in terms of their sociological, technological and environmental requirements. It not only builds vast infrastructure ...4... also focuses ...5... the aesthetic aspects of the infrastructure.

1. Solve as per the direction given above

  1. subject
  2. combination
  3. result
  4. process

Answer: B

2. Solve as per the direction given above

  1. arose
  2. arise
  3. arisen
  4. developed

Answer: C

3. Solve as per the direction given above

  1. construction
  2. look
  3. glory
  4. art

Answer: A

4. Solve as per the direction given above

  1. by
  2. with
  3. and
  4. but

Answer: D

5. Solve as per the direction given above

  1. into
  2. in
  3. to
  4. on

Answer: D


14)

Although the modern ...1... of education is good, when a young boy or girl comes out of the university, he or she may have the ...2... that the higher the standard of living, the less a man needs to work. So, what ...3... be the highest standard of living then? ..4... work at all. It will result in ...5... ambition among the workers which is not good for society.

1. Solve as per the direction given above

  1. system
  2. field
  3. area
  4. work

Answer: A

2. Solve as per the direction given above

  1. worry
  2. anxiety
  3. desire
  4. misconception

Answer: D

3. Solve as per the direction given above

  1. should
  2. then
  3. it
  4. not

Answer: A

4. Solve as per the direction given above

  1. only
  2. good
  3. all
  4. no

Answer: D

5. Solve as per the direction given above

  1. unreal
  2. healthy
  3. unhealthy
  4. tough

Answer: C


15)

Without science, we cannot expect development in a society. Even with science,...1... it is guided by some spiritual impulses, there is no development. Science does not accept anything on mere...2...it demands ...3...beyond any doubt. In science, the acceptance comes ...4... experiment as it has no room for ...5...So, science has revolutionized human life all over the world.

1. Solve as per the direction given above

  1. without
  2. if
  3. before
  4. unless

Answer: D

2. Solve as per the direction given above

  1. proofs
  2. guesses
  3. doubts
  4. experience

Answer: B

3. Solve as per the direction given above

  1. guess
  2. prediction
  3. proof
  4. advice

Answer:

4. Solve as per the direction given above

  1. after
  2. before
  3. on
  4. with

Answer: A

5. Solve as per the direction given above

  1. confirmation
  2. speculations
  3. commitment
  4. experiments

Answer: B


Closet Test
Closet Test 2
Closet Test 4
Closet Test 5
Next TopicCloset Test 4




Please Share

facebook twitter google plus pinterest

Learn Latest Tutorials


Preparation


Trending Technologies


B.Tech / MCA