Javatpoint Logo
Javatpoint Logo

Data Sufficiency 4

16) How many visitors saw the trade fair yesterday?

I. Each entry pass holder is allowed to take up to three persons with him or her.
class="pq"II. In all, 250 entry passes were sold yesterday.

  1. Statement I alone is sufficient, but statement II alone is not sufficient
  2. Statement II alone is sufficient, but statement I alone is not sufficient
  3. Either Statement I or II is sufficient
  4. Data in both the statements together are not sufficient
  5. Both I and II are needed

Answer: D

Explanation:

As per both the statements, a maximum of 250 * 4 = 1000 people can visit the trade fair, but the exact number cannot be predicted.


17) What is the total sale of the company?

I. The company sold 7000 units of product A, each unit's cost is Rs. 25.
II. The company has no other product line.

  1. Statement I alone is sufficient, but statement II alone is not sufficient
  2. Statement II alone is sufficient, but statement I alone is not sufficient
  3. Either Statement I or II is sufficient
  4. Data in both the statements together are not sufficient
  5. Both I and II are needed

Answer: E

Explanation:

From statement I and II, it is clear that the company sells only one product and it has sold 7000 units. As each unit costs Rs. 25, the total sale of the company = 7000 * 25 = Rs. 1,75,000.


18) What is the total weight of 10 boxes each has the same weight?

I. One-fourth of the weight of a box is 5 kg.
II. The total weight of the three boxes is 20 kilometers more than the total weight of the two boxes.

  1. Statement I alone is sufficient, but statement II alone is not sufficient
  2. Statement II alone is sufficient, but statement I alone is not sufficient
  3. Either Statement I or II is sufficient
  4. Data in both the statements together are not sufficient
  5. Both I and II are needed

Answer: C

Explanation:

From statement I, it is clear that weight of one box = 5 * 4 = 20 kg. So, the total weight of 10 boxes is 20 * 10 = 200 kg. Thus, alone I is sufficient.

From statement II, the weight of one box = weight of three boxes - weight of two boxes = 20 kg. So, weight of 10 boxes = 10 * 20 = 200 kg. Thus, alone II is also sufficient.


19) What is the amount of sugar exported from India?

I. India exported to Russia 70,000 tonnes of sugar, and this is 10% of the total sugar exports.
II. India's total export tonnage of sugar is 10% of the total production of 7 million tonnes.

  1. Statement I alone is sufficient, but statement II alone is not sufficient
  2. Statement II alone is sufficient, but statement I alone is not sufficient
  3. Either Statement I or II is sufficient
  4. Data in both the statements together are not sufficient
  5. Both I and II are needed

Answer: C

Explanation:

From statement I, 10 % = 70000
100% (total exports sugar) = 70000 * 100 / 10 = 700000 tonnes
From statement II, the total export tonnage of sugar is 10% of the total production of 7 million tonnes.
10/100 * 7000000 = 7000000 tonnes


20) How much amount Suresh has to pay for the new car in the buy-back schema?

I. The cost of the new car was four times the resale value his old car.
II. His old car is valued at Rs. 35000 under this schema.

  1. Statement I alone is sufficient, but statement II alone is not sufficient
  2. Statement II alone is sufficient, but statement I alone is not sufficient
  3. Either Statement I or II is sufficient
  4. Data in both the statements together are not sufficient
  5. Both I and II are needed

Answer: E

Explanation:

From both the statements, the price of the new car is 35000 * 4 = 140000, so he has to pay, 140000 - 35000 = Rs. 105000


Data Sufficiency 1
Data Sufficiency 2
Data Sufficiency 3

Next TopicCoding Decoding 1




Youtube For Videos Join Our Youtube Channel: Join Now

Help Others, Please Share

facebook twitter pinterest

Learn Latest Tutorials


Preparation


Trending Technologies


B.Tech / MCA