Javatpoint Logo
Javatpoint Logo

Closet Test

In Closet Test verbal ability questions, there will be a paragraph with missing words or empty spaces which are numbered from 1 to 5. You are required to fill this space one by one by choosing the most appropriate word out of the four options given in the question.

Solved "Closet Test" verbal ability questions:


1)

Today, doing business is not easy for businessmen, as they are not used to competition. In the past they were selling whatever .....(1)......produced and at their desired price. But, 2... the competition has increased over the years, customers started to ....3.....and choose. Imports have become.....4....available and that too at cheaper .......5...........

1. Solve as per the direction given above

  1. he
  2. them
  3. it
  4. they

Answer: D

2. Solve as per the direction given above

  1. with
  2. as
  3. when
  4. only

Answer: B

3. Solve as per the direction given above

  1. pick
  2. select
  3. want
  4. take

Answer: A

4. Solve as per the direction given above

  1. costly
  2. not
  3. easily
  4. hardly

Answer: C

5. Solve as per the direction given above

  1. inputs
  2. costs
  3. profits
  4. prices

Answer: D


2)

It has been found that the cost of a manned mission is around fifty times more than an unmanned mission. So, for the scientific exploration alone....1.... missions with machine intelligence are ....2.... However, there may be ......3....... reasons for exploring space ......4......... social, economical, political, cultural or ......5.................

1. Solve as per the direction given above

  1. lunar
  2. manned
  3. unmanned
  4. space

Answer: C

2. Solve as per the direction given above

  1. disliked
  2. preferred
  3. opted
  4. used

Answer: B

3. Solve as per the direction given above

  1. various
  2. only
  3. lots
  4. few

Answer: A

4. Solve as per the direction given above

  1. till
  2. such as
  3. or
  4. and

Answer: B

5. Solve as per the direction given above

  1. unpredictable
  2. formal
  3. casual
  4. commercial

Answer: D


3)

A company who is doing business with clear cut objectives does not derail, i.e. it does not stray ....1.... the direct route that it has set for ......2.......Enterprises with clear objectives can easily undertake ....3.... and achieve long term business goals. Identification of the objectives ...4... the temptation to compromise long term ...5...for short term gains and thus improves performance.

1. Solve as per the direction given above

  1. on
  2. from
  3. of
  4. with

Answer: B

2. Solve as per the direction given above

  1. yourself
  2. himself
  3. itself
  4. it

Answer: C

3. Solve as per the direction given above

  1. appraisal
  2. training
  3. production
  4. conference

Answer: C

4. Solve as per the direction given above

  1. prevents
  2. invites
  3. disqualify
  4. encourage

Answer: A

5. Solve as per the direction given above

  1. interests
  2. objectives
  3. benefits
  4. missions

Answer: B


4)

The children should be allowed to judge their own work. A child ...1... to talk does not learn ...2... being corrected all the time...3... corrected throughout the day, he or she may ....4.... talking. He notices differences between his or her.....5...... and the language of others.

1. Solve as per the direction given above

  1. starting
  2. listening
  3. learning
  4. experiencing

Answer: C

2. Solve as per the direction given above

  1. by
  2. with
  3. on
  4. in

Answer: A

3. Solve as per the direction given above

  1. not
  2. till
  3. if
  4. so

Answer: C

4. Solve as per the direction given above

  1. like
  2. forget
  3. start
  4. avoid

Answer: D

5. Solve as per the direction given above

  1. language
  2. skill
  3. speech
  4. behaviour

Answer: A


5)

Her talk was full of wit and humor. She ...1... reading novels, newspapers. She was a ....2....reader and would pore over books....3....she had never seen them before. She used to start her day ...4... the newspaper and ...5.... her day reading a novel.

1. Solve as per the direction given above

  1. liked
  2. liked
  3. were
  4. have

Answer: A

2. Solve as per the direction given above

  1. passionate
  2. skilled
  3. friendly
  4. clever

Answer: A

3. Solve as per the direction given above

  1. so
  2. when
  3. as
  4. as if

Answer: D

4. Solve as per the direction given above

  1. bringing
  2. reading
  3. watching
  4. engaging

Answer: B

5. Solve as per the direction given above

  1. end
  2. close
  3. open
  4. down

Answer: A


Closet Test 2
Closet Test 3
Closet Test 4
Closet Test 5
Next TopicCloset Test 2




Help Others, Please Share

facebook twitter google plus pinterest

Learn Latest Tutorials


Preparation


Trending Technologies


B.Tech / MCA