Javatpoint Logo
Javatpoint Logo

Quantitative Aptitude Questions and Answers

Quantitative Aptitude

Quantitative Aptitude Questions and Answers contains concepts and test papers on many topics such as average, numbers, compound interests, partnership, problem on ages, calendar, boats and streams, clock, height and distance, percentage, pipes and cisterns, profit and loss, speed, time and distance, simple interest, problem on trains, time and work, etc.

The Aptitude Questions and Answers are very helpful for competitive exams like SSC, CAT (Common Aptitude Test), MAT, GMAT, GRE, UGC, UPSC Exams, ICET, Bank PO, Defence Exams, Bank Exams, Railway Exams and placements like TCS, Wipro, Capgemini, Accenture, Infosys, IBM, Cognizant, Adobe, Cisco, Amazon, Samsung, Google, Yahoo, Facebook, Ola, Paypal, Microsoft, Oracle, etc.


Table of Contents



1) Average Aptitude

1) What is the average of first five multiples of 12?

  1. 36
  2. 38
  3. 40
  4. 42

The correct answer is A

Explanation:

Average = 12∗(1+2+3+4+5) ∗ Apti Average 15

= 12 ∗ 15∗ Apti Average 16

= 12 ∗ 3= 36

Average Aptitude Test 1

Average Aptitude Test 2

Average Aptitude Test 3

Average Aptitude Test 4

Average Aptitude Test 5

Average Aptitude Test 6

Average Aptitude Test 7

Average Aptitude Test 8

Average Aptitude Concepts


2) Numbers Aptitude

1) What is the difference in the place value of 5 in the numeral 754853?

  1. 49500
  2. 49950
  3. 45000
  4. 49940

The Correct answer is (B)

Answer with explanation:

The digit 5 has two place values in the numeral, 5 * 105 = 50,000 and 5 * 101 = 50.

∴Required difference = 50000 - 50 = 49950

Numbers Aptitude Test 1

Numbers Aptitude Test 2

Numbers Aptitude Test 3

Numbers Aptitude Test 4

Numbers Aptitude Test 5

Numbers Aptitude Test 6

Numbers Aptitude Test 7

Numbers Aptitude Concepts


3) Compound interest Aptitude

1) What is the compound interest on Rs. 2500 for 2 years at rate of interest 4% per annum?

  1. Rs. 180
  2. Rs. 204
  3. Rs. 210
  4. Rs. 220

The Correct answer is (B)

Explanation:

Principal (P) = Rs. 2500

Rate of interest(r) = 4%

Time (t) = 2 years

Compound Interest = Amount ? Principal

Amount(A)=P 1 + r t
100
= 2500 1 + 4 2
100

= 2500 +Apti Compound interest26

C.I. = 2704 ? 2500 = Rs. 204

Compound interest Aptitude Test 1

Compound interest Aptitude Test 2

Compound interest Aptitude Concepts


4) Partnership Aptitude

1) Sohan started a business with a capital of Rs. 80000. After 6 months Mohan joined as a partner by investing Rs. 65000. After one year they earned total profit Rs. 20000. What is share of Sohan in the profit?

  1. Rs. 5222.2
  2. Rs. 5777.7
  3. Rs. 6222.2
  4. Rs. 6777.7

The Correct answer is (B)

Explanation:

Sohan's capital be C1 = 80000

Mohan's capital be C2 = 65000

Sohan's time be T1 = 12 months

Mohan's time be T2 = 6 months

Profit earned = 20000

Apply formula:Apti Partnership7

Therefore, Sohan's share = Apti Partnership8

Apti Partnership9

Apti Partnership10

Solution: 2

Ratio of their profits= Apti Partnership11

Apti Partnership12

Therefore, Profit of Sohan: Profit of Mohan = 32:13

Then, Sohan's share = Apti Partnership13

Partnership Aptitude Test 1

Partnership Aptitude Test 2

Partnership Aptitude Test 3

Partnership interests Aptitude Concepts


5) Problem on ages Aptitude

1) A mother is twice as old as her son. If 20 years ago, the age of the mother was 10 times the age of the son, what is the present age of the mother?

  1. 38 years
  2. 40 years
  3. 43 years
  4. 45 years

The Correct answer is (D)

Explanation:

Let the age of son = X years

∴Age of mother would be =2X

As per question 20 years ago;

10 (X -20) = 2X - 20

10X - 200 = 2X - 20

10X - 2X= - 20 + 200

8X = 180

X=Apti Problem on ages 13= 22.5 years

∴Age of mother = 22.5 * 2 = 45 years

Problem on ages Aptitude Test 1

Problem on ages Aptitude Test 2

Problem on ages Aptitude Test 3

Problem on ages Aptitude Test 4

Problem on ages Aptitude Test 5

Problem on ages Aptitude Concepts


6) Calendar Aptitude

1) If January 1, 1996, was Monday, what day of the week was January 1, 1997?

  1. Thursday
  2. Wednesday
  3. Friday
  4. Sunday

The correct option is (B)

Explanation:

The year 1996 is divisible by 4, so it is a leap year with 2 odd days.

As per the question, the first day of the year 1996 was Monday, so the first day of the year 1997 must be two days after Monday. So, it was Wednesday.

Calendar Aptitude Test 1

Calendar Aptitude Test 2

Calendar Aptitude Concepts


7) Boats and Streams Aptitude

1) The speed of a boat in still water is 5km/hr. If the speed of the boat against the stream is 3 km/hr, what is the speed of the stream?

  1. 1.5 km/hr
  2. 2 km/hr
  3. 2.5 km/hr
  4. 1 km/hr

The correct answer is B

Answer with explanation:

Let the speed of stream = X km/hr

Speed of boat = 5 km/hr

Speed upstream = 3km/hr

Apply formula: Speed upstream = speed of boat - speed of stream

∴ 3 = 5 - X

X = 5 - 3 = 2 km/hr

Boats and Streams Aptitude Test 1

Boats and Streams Aptitude Test 2

Boats and Streams Aptitude Concepts


8) Clocks Aptitude

1) How many times the hands of a clock coincide in a day?

  1. 24
  2. 22
  3. 23
  4. 21

The Correct answer is (B)

Explanation:

The hands of a clock coincide only once between 11 O' clock and 1 O' clock, so in every 12 hours, the hands of a clock will coincide for 11 times.

∴ In a day or 24 hours, the hands of a clock will coincide for 22 (11+11) times.

Clocks Aptitude Test 1

Clocks Aptitude Test 2

Clocks Aptitude Concepts


9) Height and Distance Aptitude

1) Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angles of elevation of the top of the lighthouse observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100m high, find the distance between the two ships.

  1. 155.80 m
  2. 157.80 m
  3. 159. 80 m
  4. 161.80 m

The Correctoption is(B)

Answer with explanation:

Apti Height and distance10

Let AB be the height of lighthouse and C and D be the positions of the ships.

AB = 100 meters, ∠ACB = 45°, ∠ADB = 60°

Apti Height and distance11

AC = AB (100m)

AC = 100 m

Apti Height and distance12

Distance between ships, CD = AC + AD

Apti Height and distance13

Height and Distance Aptitude Test 1

Height and Distance Aptitude Test 2

Height and Distance Aptitude Test 3

Height and Distance Aptitude Test 4

Height and Distance Aptitude Concepts


10) Percentage Aptitude

1) 40 % of 280 =?

  1. 112
  2. 116
  3. 115
  4. 120

The Correct answer; option (A)

Explanation:

x % of a given number 'n' =Apti Percentage 30

x = 40 and n = 280

∴ 40 % of 280 =Apti Percentage 31* 280 = 112

Percentage Aptitude Test 1

Percentage Aptitude Test 2

Percentage Aptitude Test 3

Percentage Aptitude Test 4

Percentage Aptitude Test 5

Percentage Aptitude Test 6

Percentage Aptitude Test 7

Percentage Aptitude Test 8

Percentage Aptitude Concepts


11) Pipes and Cisterns Aptitude

1) A pipe can fill a tank in 6 hours and another pipe can empty the tank in 12 hours. If both the pipes are opened at the same time,the tank can be filled in

  1. 10 hours
  2. 12 hours
  3. 14 hours
  4. 16 hours

Correct answer; option (B)

Answer with explanation:

Part of the tank filled in one hour = 1
6
Part of the tank emptied in one hour = 1
12

Net part of the tank filled in one hour;

= 1 1
6 12
= 2-1
12
= 1
12

1/12 part of the tank can be filled in one hour.

Ther forThe tank will be filled completely in 12 hours.

Solution 2:

Apply formula; = XY
Y—X

X = 6 hours and Y = 12 hours

Ther for 6*12
12—6

=12 hours

Pipes and Cisterns Aptitude Test 1

Pipes and Cisterns Aptitude Test 2

Pipes and Cisterns Aptitude Concepts


12) Profit and Loss Aptitude

1) A shopkeeper sold an article for Rs. 2500. If the cost price of the article is 2000, find the profit percent.

  1. 23%
  2. 25%
  3. 27%
  4. 29%

The Correct answer is (B)

Answer with explanation:

C.P. = Rs. 2000

S.P. = Rs. 2500

Profit or Gain = S.P. -C.P.

= 2500 - 2000 = 500

Apply formula: Profit % =Profit ∗100
                                      C.P.
       =500 ∗100 =25 %
         2000

Profit and Loss Aptitude Test 1

Profit and Loss Aptitude Test 2

Profit and Loss Aptitude Test 3

Profit and Loss Aptitude Test 4

Profit and Loss Aptitude Test 5

Profit and Loss Aptitude Concepts


13) Speed Time and Distance Aptitude

1) A running man crosses a bridge of length 500 meters in 4 minutes. At what speed he is running?

  1. 8.5 km/s
  2. 7.5 km/s
  3. 9.5 km/s
  4. 6.5 km/s

The correct answer is (B)

Answer with explanation:

Apti Speed time and distance10
  • Distance = 500 meters
  • Time = 4 minutes ⟶ 4 x 60 = 240 seconds

Speed =500240=2512m/s

We need answer in km/hr:

Speed in km/hr=2512*185=9012304= 7.5 km/s

Speed Time and Distance Aptitude Test 1

Speed Time and Distance Aptitude Test 2

Speed Time and Distance Aptitude Test 3

Speed Time and Distance Aptitude Test 4

Speed Time and Distance Aptitude Test 5

Speed Time and Distance Aptitude Concepts


14) Simple interest Aptitude

1) If Suresh borrows Rs. 36000 from Mahesh at rate of interest 6% S.I, at the end of four years how much interest Suresh has to pay along with principal amount?

  1. Rs. 12560
  2. Rs. 12960
  3. Rs. 13500
  4. Rs. 14500

The Correct answer is (B)

Answer with explanation:

Principal amount = Rs. 36000

Rate of interest = 6

Number of years or time = 6 years

Apti Simple interest9

Simple interest Aptitude Test 1

Simple interest Aptitude Test 2

Simple interest Aptitude Concepts


15) Problem on Trains Aptitude

1) A train moving at speed of 80 km/hr crosses a pole in 7 seconds. Find the length of the train.

  1. 150 m
  2. 165 m
  3. 175 m
  4. 170 m

The correct option is (C).

Answer with explanation:

Length of the train is equal to the distance covered by train to cross the pole. So, we will find the distance travelled by the train in 7 seconds by applying the following formula:

Distance= Speed x Time

Speed is given in Km/hr so we will convert it into m/s as answers are given in meters.

Speed=90* Apti Problem on trains 8= 25 m/s

Time = 7 seconds

Distance = 25 * 7= 175 meters

Problem on Trains Aptitude Test 1

Problem on Trains Aptitude Test 2

Problem on Trains Aptitude Test 3

Problem on Trains Aptitude Test 4

Problem on Trains Aptitude Test 5

Problem on Trains Aptitude Concepts


16) Time and Work Aptitude

1) Worker A completes a task in 8 days and worker B completes the same task in 10 days. If both A and B work together, in how many days they will complete the task?

  1. Apti Time and work 22days.
  2. Apti Time and work 23days.
  3. Apti Time and work 24days.
  4. Apti Time and work 25days.

The Correct answer is (B)

Explanation:

Worker A completes the task in 8 days. So in one day he will completeApti Time and work 26part of the task.

So, A's one day work =Apti Time and work 26

Similarly, B's one day work =Apti Time and work 27

∴ (A+B)'s one day work =Apti Time and work 28

Apti Time and work 29of the task is completed in one day so both will complete the whole task inApti Time and work 30days

Time and Work Aptitude Test 1

Time and Work Aptitude Test 2

Time and Work Aptitude Test 3

Time and Work Aptitude Test 4

Time and Work Aptitude Test 5

Time and Work Aptitude Test 6

Time and Work Aptitude Test 7

Time and Work Aptitude Test 8

Time and Work Aptitude Test 9

Time and Work Aptitude Concepts


17) Alligation and Mixture Aptitude

1) A 60 liter mixture of milk and water contains 10% water. How much water must be added to make water 20% in the mixture?

  1. 8 liters
  2. 7.5 liters
  3. 7 liters
  4. 6.5 liters

The Correct answer is (B)

Answer with explanation:

The mixture has 10% water, so the milk would be 90% of 60 liters.

Milk =  90  * 60 = 54 liters
            100        

∴Water = 60 ? 54 = 6 liters

Let water to be added = x liters

Now,   6+x  * 100 = 20
           60+x       

  6+x  =    1  
  60+x      5  

30 + 5x = 60+x

30 - 60 = x ? 5x

- 30 = - 4x

x =30  =7.5 liters
      4     

Alligation and Mixture Test 1

Alligation and Mixture Aptitude Test 2

Alligation and Mixture Aptitude Concepts


18) Surds and Indices Aptitude

1) The value of 51/4 x (125)0.25 is

  1. Aptitude Surds and Indices
  2. 5 Aptitude Surds and Indices
  3. 5
  4. 25

Answer: C

Explanation:

51/4 x (125)0.25
51/4 (53 )1/4= 5 Aptitude Surds and Indices =5

Surds & Indices Test 1

Surds & Indices Test 2

Surds & Indices Test 3

Surds & Indices Test 4

Surds & Indices Concepts


19) HCF and LCM Aptitude

1) What is the HCF of 1095 and 1168?

  1. 37
  2. 73
  3. 43
  4. 83

Answer: B

Explanation:

By Division Method

Aptitude H.C.F and L.C.M

Therefore the HCF is 73

HCF and LCM Test 1

HCF and LCM Test 2

HCF and LCM Test 3

HCF and LCM Test 4

HCF and LCM Test 5

HCF and LCM Concepts


20) Area Aptitude

1) What is the area of a triangle with base 5 meters and height 10 meters?

  1. 20 square meters
  2. 35 square meters
  3. 25 square meters
  4. 40 square meters

Answer: C

Explanation:

Area of a triangle = ½ * base * height
So, the area = ½* 5 * 10
                   =25 square meters

Area Aptitude Test 1

Area Aptitude Test 2

Area Aptitude Test 3

Area Aptitude Test 4

Area Aptitude Test 5

Area Aptitude Test 6

Area Aptitude Test 7

Area Aptitude Test 8

Area Concepts


21) Ratio and Proportion Aptitude

1) A: B: C is in the ratio of 3: 2: 5. How much money will C get out of Rs 1260?

  1. 252
  2. 125
  3. 503
  4. None of these

Answer: D

Explanation:

C's share = [C's ratio/ sum of ratios] * total amount
C's share = (5/10) * 1260
C's share = 630

Ratio and Proportion Test 1

Ratio and Proportion Test 2

Ratio and Proportion Test 3

Ratio and Proportion Test 4

Ratio and Proportion Concepts


22) Races and Games Aptitude

1) In a kilometer race, A beats B by 40 meters or by 5 seconds. What is the time taken by A over the course?

  1. 1 minute 57 seconds.
  2. 2 minutes.
  3. 1.5 minutes.
  4. None of these.

Answer: B

Explanation:

A runs 1km = 1000 m, it means B runs 1000 - 40 = 960 meters
Time is taken by B for 40 meters = 5 seconds
Time is taken by B for 960 meters = Races and Games× 960=120 seconds

The time in which B covered 960 meters, A has covered 1000 meters.
∴ A's time over the course = 120 seconds
                                           = 2 minutes

Races and Games Test 1

Races and Games Test 2

Races and Games Test 3

Races and Games Concepts


23) Probability Aptitude

1) What is the probability of getting an even number when a dice is rolled?

  1. 1/5
  2. 1/2
  3. 1/3
  4. 1/4

Answer: B

Explanation:

The sample space when a dice is rolled, S = (1, 2, 3, 4, 5 and 6)
So, n (S) = 6
E is the event of getting an even number.
So, n (E) = 3
So, the probability of getting an even number P (E) =Apti Probability
                                    =Apti Probability = 3/6 = 1/2

Probability Test 1

Probability Test 2

Probability Test 3

Probability Concepts


24) Volume and Surface Area Aptitude

1) The surface area of a cube is 600 cm2. The length of its diagonal is

  1. Apti Volume and Surface Area cm
  2. Apti Volume and Surface Area cm
  3. 10 Apti Volume and Surface Area cm
  4. 10 Apti Volume and Surface Area cm

Answer: C

Explanation:

Surface area of cube = 6 a2
600 = 6 a2
a2 = 100
                                                    a= Apti Volume and Surface Area=10 cm
Diagonal of cube = Apti Volume and Surface Area a = Apti Volume and Surface Area × 10 = 10 Apti Volume and Surface Areacm

Volume and Surface Area Test 1

Volume and Surface Area Test 2

Volume and Surface Area Test 3

Volume and Surface Area Test 4

Volume and Surface Area Test 5

Volume and Surface Area Concepts


25) Decimal Fraction Aptitude

1) Find the missing term of the given expression:
18.834 + 818.34 -? = 618.43

  1. 217.644
  2. 218.744
  3. 217.744
  4. 217.844

Answer: B

Explanation:

18.834 + 818.34 - ? = 618.43

Or, 18.834 + 818.340 - 618.43 =?

837.174 - 618.430 = 218.744

Aptitude Decimal Fraction Test Paper 1

Aptitude Decimal Fraction Test Paper 2

Aptitude Decimal Fraction Test Paper 3

Aptitude Decimal Fraction Test Paper 4

Aptitude Decimal Fraction Test Paper 5

Decimal Fraction Concepts


26) Simplification Aptitude

1) The value of Apti Simplification=?

  1. 98
  2. 35
  3. 350
  4. None of these.

Answer: D

Explanation:

Apti Simplification

Aptitude Simplification Test Paper 1

Aptitude Simplification Test Paper 2

Aptitude Simplification Test Paper 3

Simplification Concepts


27) Stocks and Shares Aptitude

1) What is the market price of a 9% share when a person gets 180 by investing Rs. 4000?

  1. 150
  2. 200
  3. 250
  4. 300

Answer: B

Explanation:

Let the face value of the share = Rs. 100
Dividend per share = 9
As per the question, an income of Rs. 180 is obtained from an investment of Rs. 4000.
So, an income of Rs. 9 is obtained from an investment of Rs. = (4000/180) * 9 = 200
So, the market price of the share = Rs. 200

Aptitude Stocks and Shares Test Paper 1

Aptitude Stocks and Shares Test Paper 2

Aptitude Stocks and Shares Test Paper 3

Aptitude Stocks and Shares Test Paper 4

Stocks and Shares Concepts


28) Chain Rule Aptitude

1) If 15 men can reap the crops of a field in 28 days, in how many days will 5 men reap it?

  1. 50 days
  2. 60 days
  3. 84 days
  4. 9.333 days

Answer: C

Explanation:

Let 5 men can reap a field in x days
So, put the same quantities on the same side.
Men: Days
Now, Men and Days are inversely proportional to each other. If we increase the number of men fewer days will be required to complete the work.
Inversely proportional means Apti Chain Rule
Apti Chain Rule

i.e., 5: 15 = 28: x
Or, x = (28*15)/ 5
Or, x = 84 days
Hence, 5 men can reap a field in 84 days.

Aptitude Chain Rule Test Paper 1

Aptitude Chain Rule Test Paper 2

Aptitude Chain Rule Test Paper 3

Chain Rule Concepts


29) True Discount and Banker's Discount Aptitude

1) The true discount on a bill of Rs. 2700 is Rs. 200. What is the banker's discount?

  1. Rs. 210
  2. Rs. 212
  3. Rs. 216
  4. Rs. 218

Answer: C

Explanation:

Face value = Rs. 2700
TD = Rs. 200
PW (present worth) = FV (face value) - TD (true discount)
                                = 2700 ? 200 = Rs. 2500
True discount is the simple interest on the present value for the unexpired time.
Now, simple interest on Rs. 2500 for unexpired time = Rs. 200
The rate of simple interest Apti True Discount and Banker's Discount

Banker's discount is the simple interest on the face value of the bill for unexpired time, i.e., simple interest on Rs. 2700 for unexpired time or remaining time.
R = 8%
Banker's discount Apti True Discount and Banker's Discount

Aptitude True Discount and Banker's Discount Test Paper 1

Aptitude True Discount and Banker's Discount Test Paper 2

Aptitude True Discount and Banker's Discount Test Paper 3

True Discount and Banker's Discount Concepts


30) Logarithm Aptitude

1) Find the logarithm of 1/256 to the base 2√2.

  1. 16
  2. 13/5
  3. -16/3
  4. 12

Answer: C

Explanation:

Let log2√2 [1/256] = x

We know that loga y = x is similar to ax = y

So, we can write it as [1/256] = (2√2) x

Or, (2√2) x = [1/28]

Or, [21 * 21/2]x = 1/28

Or, 23x/2 = 2-8

Therefore, 3x/2 = -8

Hence, x = (-8 * 2)/ 3 = -16/3

Aptitude Logarithm Test Paper 1

Aptitude Logarithm Test Paper 2

Aptitude Logarithm Test Paper 3

Aptitude Logarithm Test Paper 4

Logarithm Concepts


31) Square Roots and Cube Roots Aptitude

1) Apti Square Roots and Cube Roots= 80

  1. 3.74
  2. 149.67
  3. 196
  4. 225

Answer: C

Explanation:

Apti Square Roots and Cube Roots= 80

Apti Square Roots and Cube Roots

∴ ?=142= 14 × 14 = 196

Aptitude Square Roots and Cube Roots Test Paper 1

Aptitude Square Roots and Cube Roots Test Paper 2

Aptitude Square Roots and Cube Roots Test Paper 3

Aptitude Square Roots and Cube Roots Test Paper 4

Square Roots and Cube Roots Concepts


32) Problems on Numbers Aptitude

1) If 30% of a certain number is 12.6, what is the number?

  1. 24
  2. 42
  3. 23
  4. 32

Answer: B

Explanation:

Let the required number be x.
So, according to the question:
Apti Problems on Numbers

Aptitude Problems on Numbers Test Paper 1

Aptitude Problems on Numbers Test Paper 2

Aptitude Problems on Numbers Test Paper 3

Aptitude Problems on Numbers Test Paper 4

Problems on Numbers Concepts


33) Odd Man Out and Series Aptitude

1) Complete the series 2, 5, 9, 19, 37.......

  1. 76
  2. 74
  3. 75
  4. None of these.

Answer: C

Explanation:

The second number is one more than twice the first,
2 x 2 +1 = 5

The third number is one less than twice the second,
5 x 2 -1 = 9

The fourth number is one more than twice the third,
9 x 2 +1 = 19

The fifth number is one less than twice the fourth.
19 x 2 - 1 = 37

Therefore, the sixth number is one more than twice the fifth. So, the missing number:
37 x 2 + 1 = 75.

Aptitude Odd Man Out and Series Test Paper 1

Aptitude Odd Man Out and Series Test Paper 2

Aptitude Odd Man Out and Series Test Paper 3

Odd Man Out and Series Concepts


34) Algebraic Expressions Aptitude

1) If x2+Apti Algebraic Expressions= 34,x+Apti Algebraic Expressionsis equal to

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. None of these

Answer: D

Explanation:

Adding 2 to the L.H.S and R.H.S of the equation:

x2+2+Apti Algebraic Expressions=34+2[∵(a+b)2=a2+b2+2ab]

(x+Apti Algebraic Expressions)2= 36

(x+Apti Algebraic Expressions)= +6,-6

Aptitude Algebraic Expressions Test Paper 1

Aptitude Algebraic Expressions Test Paper 2

Aptitude Algebraic Expressions Test Paper 3

Aptitude Algebraic Expressions Test Paper 4

Algebraic Expressions Concepts


35) Permutation and Combination Aptitude

1) In what ways the letters of the word "RUMOUR" can be arranged?

  1. 180
  2. 150
  3. 200
  4. 230

Answer: D

Answer with the explanation:

The word RUMOUR consists of 6 words in which R and U are repeated twice.
Therefore, the required number of permutations = Apti Permutation and Combination
Or, Apti Permutation and Combination = 180

Hence, 180 words can be formed by arranging the word RUMOUR.

Permutation and Combination Test Paper 1

Permutation and Combination Test Paper 2

Permutation and Combination Concepts




Please Share

facebook twitter google plus pinterest

B.Tech / MCA


Learn Latest Tutorials