Javatpoint Logo
Javatpoint Logo

Speed Time and Distance Test Paper 1


1) A running man crosses a bridge of length 500 meters in 4 minutes. At what speed he is running?

  1. 8.5 km/hr
  2. 7.5 km/hr
  3. 9.5 km/hr
  4. 6.5 km/hr

The correct answer is (B)

Answer with explanation:

Apti Speed time and distance10
  • Distance = 500 meters
  • Time = 4 minutes ⟶ 4 x 60 = 240 seconds

Speed =500240=2512m/s

We need answer in km/hr:

Speed in km/hr=2512*185=9012304= 7.5 km/hr


2) A car running at a speed of 140 km/hr reached its destination in 2 hours. If the car wants to reach at its destination in 1 hour, at what speed it needs to travel?

  1. 300 km/hr
  2. 280 km/hr
  3. 250 km/hr
  4. 240 km/hr

The correct answer is (B)

Answer with explanation:

Apti Speed time and distance11

Distance to be covered = Speed x Time

= 140 * 2 = 280 km

Time = 1 hour

Required Speed =2801= 280 km/hr (Option B)


3) A jogger is running at a speed of 15 km/hr. In what time he will cross a track of length 400 meters?

  1. 96 sec
  2. 100 sec
  3. 104 sec
  4. 110 sec

The correct answer is (A)

Answer with explanation:

Apti Speed time and distance12

4) A horse covers a distance of 1500 meters in 1 minute 20 seconds. At what speed the horse is running?

  1. 67.2 km/hr
  2. 67.7 km/hr
  3. 67. 5 km/hr
  4. 67.9 km/hr

The correct answer is (C)

Answer with explanation:

Apti Speed time and distance13

Distance = 1500 meters

Time = 1 minute 20 seconds ⟶60+20=80 seconds

So, Required Speed =150080=754m/s

We need answer in km/hr:

So, Speed in km/hr =754*185= 67.5 km/hr


5) A cyclist moving at a speed of 20 km/hr crosses a bridge in 2 minutes. What is the length of the bridge?

  1. 555.5 m
  2. 444.4 m
  3. 777.7 m
  4. 666.6 m

The correct answer is (D)

Answer with explanation:

The length of the bridge is equal to the distance covered by the cyclist at a speed of 20 km/hr in 2 minutes.

So, Distance = Speed * Time

Speed = 20 km/hr

Speed in m/s = 20 *518=10018509 m/s

Time= 2 minutes →2 * 60 = 120 seconds

Required distance =509* 120=60009= 666.6 meters



Speed Time and Distance Aptitude Test Paper 2
Speed Time and Distance Aptitude Test Paper 3
Speed Time and Distance Aptitude Test Paper 4
Speed Time and Distance Aptitude Test Paper 5
Speed Time and Distance Concepts





Please Share

facebook twitter google plus pinterest

B.Tech / MCA


Learn Latest Tutorials